Eieren , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Shortbread
Klop de boter zacht. Voeg de suiker en het eigeel toe en klop tot een glad geheel.
-
Meng de bloem en een snuifje zout erdoor met een spatel. Kneed verder glad met de hand.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
-
Bak 40 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
-
Karamel
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Stoom of kook in 10 min gaar. Mix tot een gladde puree.
-
Laat de boter met de gecondenseerde melk, vanille-extract en een snuifje zout al roerend rustig koken tot een goudkleurige karamel. Haal van het vuur en roer 150 g puree van zoete aardappel erdoor. Verdeel de karamel over de gebakken koek in de bakvorm en strijk glad.
-
Topping
Smelt van pure chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en roer de overige chocolade erdoor tot deze volledig is gesmolten. Verdeel over de karamel in de bakvorm.
-
Bestrooi met brésilienne en laat opstijven in de koelkast.
-
Haal voor het serveren uit de vorm en snij in stukken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven