Millefeuille met aardbei en amandelschilfers

Millefeuille met aardbei en amandelschilfers

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de plakken bladerdeeg uit de diepvries en leg ze open op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  2. Warm de oven voor op 180°C. Steek de bakplaat in de oven, verlaag hem naar 160°C en bak de bladerdeeg gedurende 40 minuten.

  3. Reinig de aardbeien, verwijder de steeltjes. Snij de aardbeien overlangs in Hou apart.

  4. Klop de room met wat bloemsuiker op tot stevige slagroom. Zet in de koelkast tot gebruik.

  5. Kleur de amandelschilfers goudbruin in een antikleefpan of kleur ze onder de grill. Laat ze afkoelen en hou apart.

  6. Haal de gebakken bladerdeeg uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

  7. Snij de bladerdeeg overlangs in 2 delen. Bestrijk de onderste laag met slagroom. Bedek met een ruime hoeveelheid aardbeien. Bedek opnieuw met een laag slagroom. Zet het bovenste deel van de bladerdeeg erop.

  8. Bewerk de zijkanten met behulp van een spatel om een mooie baksteenvorm te bekomen.

  9. Bestrooi de zijkanten met de gekleurde amandelschilfers.

  10. Bestrooi de bovenkant van de millefeuille rijkelijk met bloemsuiker en versier met een aardbei.