Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look en snipper fijn. Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan en bak de ui en look glazig. Laat de rijst mee glazig bakken. Roer de tomatenpuree, pilipili en komijn erdoor. Bevochtig met 350 ml water en de passata. Voeg het bouillonblokje toe. Laat 10 min onder deksel sudderen.

  2. Kook de erwten 2 min in kokend, licht gezouten water. Giet af en spoel koud.

  3. Verwijder de kroon en zaadjes van de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snipper de koriander fijn. Meng met de erwten en tomatenblokjes. Kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over de rijst.

  5. Meng de maïs met de bonen. Verdeel over de rijst. Werk af met gemalen kaas.

  6. Serveer met tortillachips.