Mexicaanse ovenschotel met aardappelen en kip
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Boen de aardappelen schoon, snij ze in partjes en doe in een kom. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met ½ zakje tacokruiden. Hussel goed door elkaar en schik de aardappelpartjes in een ovenschaal.
-
Doe de kipfilets in een plasticzak, voeg de rest van de tacokruiden toe en schud zodat de kruiden de kip bedekken.
-
Schik de kipfilets in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en plaats samen met de schaal aardappelen 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kip en aardappelen gaar zijn.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de paprika’s in blokjes. Pel de ui en snipper fijn.
-
Salade: snij de tomaatjes in partjes. Pel de ui en snipper fijn. Schep door elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en besprenkel met citroensap.
-
Verwarm de fajitasaus.
-
Trek de gare kip in stukken en leg ze onderaan in een ovenschaal, giet de warme fajitasaus erover en bestrooi met de helft van de paprika- en uistukjes. Schik de aardappelpartjes daarop en bestrooi met de rest van de paprika- en uistukjes. Werk af met gratinkaas.
-
Plaats nog 10 minuten in de oven tot de kaas gaat smelten.
-
Serveer met de salade, avocado en zure room.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven