Met specerijen gepaneerde filet pur, pompoenzalf & schorseneren
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de pompoen in stukken. Verwijder de zaden en hou ze apart.
-
Was de pompoenzaden en doe ze in een ovenschaal. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel salie, kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Rooster ze onder een hete grill.
-
Schik de pompoenstukken in een ovenschaal, besprenkel met veel olijfolie, bestrooi met salie en kruid met peper en zout. Bak gaar in een voorverwarmde oven op 180°C.
-
Wrijf de salie van de pompoen. Pureer de gegaarde pompoen met de groentebouillon. Zet koel tot gebruik.
-
Was de schorseneren grondig. Schil ze met een dunschiller. Leg ze tot gebruik onder water met een scheut azijn om verkleuren tegen te gaan.
-
Verwarm de oven op 220°C.
-
Maal de jeneverbessen en de kruidnagel fijn in de keukenmachine. Schep het kaneelpoeder en de cichorei erdoor.
-
Was de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en kruid met grof zeezout. Hou warm.
-
Blancheer de aspergetips in licht gezouten water.
-
Bestrijk het vlees met boter en rol door het specerijenmengsel, laat de zijkanten vrij. Schroei de gepaneerde kanten dicht in een pan met hete boter.
-
Plaats in de oven en bak nog ± 25 minuten op 220°C, als je het vlees graag rood hebt, of langer naar smaak.
-
Blus het braadvocht in de pan met rundfond en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bind met wat sausbinder tot de gewenste dikte.
-
Snij de schorseneren in fijne, schuine plakjes. Roerbak ze in boter en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de pompoenpuree en schep de zure room erdoor. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
Snij het vlees in plakken van 1 à 1,5 cm.
-
Schep 1 eetlepel pompoenpuree op voorverwarmde borden en strijk deze uit. Leg het vlees erop, schik daarboven de aardappeltjes, schorseneren en asperges.
-
Werk af met de saus en enkele geroosterde pompoenpitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven