Meringuedruppel met citroencrème en citrusvruchten

Meringuedruppel met citroencrème en citrusvruchten

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meringue:
  2. Klop het eiwit stevig op en voeg de suiker en bloemsuiker in 3 keer toe. Giet het citroensap erbij en meng goed.

  3. Verwarm de oven op 80°C (onder- en bovenwarmte of op de droogfunctie).

  4. Blaas de ballonnen niet te groot op. Dop elke ballon in de meringue en draai goed rond, zodat er overal eiwit aanhangt. Hang de ballonnen aan de rooster van de oven met een wasknijper. Laat de ballonnen minstens 2 u drogen in de oven.

  5. Laat de ballonnen afkoelen, maak ze vervolgens voorzichtig kapot en haal ze uit de gebakken meringue.

  6. Citroencrème:
  7. Breng het citroensap met de boter en suiker aan de kook.

  8. Klop de eieren los en voeg ze al roerend toe. Breng zachtjes al roerend opnieuw aan de kook. Laat enkele min zachtjes pruttelen. Giet door een zeef en laat opstijven.

  9. Klop de opgesteven crème los en doe in een spuitzak.

  10. Crumble van chocolade:
  11. Leg de boter op kamertemperatuur en laat zacht worden. Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade. Doe het deeg op een bakplaat en bak 20 min op 180°C.

  12. Haal het deeg uit de oven en meng met de chocolade. Laat het deeg afkoelen en verkruimel het.

  13. Citrusvruchten:
  14. Pel de citrusvruchten en snij in partjes.

  15. Afwerking:
  16. Spuit in het midden van het bord een mooie dot citroencrème. Schik de partjes citrusvruchten errond, samen met nog kleine dotjes citroencrème. Werk af met de crumble en zet de meringuedruppel in het midden. Serveer onmiddellijk.