Eieren , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
Meringues
Klop de eiwitten stijf in een keukenrobot en spatel de suiker er beetje bij beetje bij. Blijf de eiwitten stijfkloppen. Doe de bloemsuiker in 1 keer bij de eiwitten en meng voorzichtig met de mixer in de keukenrobot. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de opgeklopte meringue.
-
Leg bakpapier op verschillende bakplaten en spuit minstens 42 druppels (5 cm lang), 1 bol van 6,5 cm Ø, 1 bol van 5 cm Ø en 1 bol van 2,5 cm Ø. Spuit ze ± 1 cm van elkaar. Bestrooi alle meringues met bloemsuiker met behulp van een zeef.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak 1 u 30 min. Haal uit de oven en laat 1 u opstijven.
-
Bretoens zanddeeg
Klop de zachte boter met de suiker en dooier wit. Voeg het zout toe.
-
Meng het bakpoeder met de bloem en zeef. Meng de gezeefde bloem kort onder het botermengsel tot het deeg net samenkomt. Verpak het in plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 170 à 180°C.
-
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 0,6 cm. Duw de verschillende cirkels er met de bakringen uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat de ingevette bakringen rond de cirkels zitten. Bak het deeg ± 15 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, draai om en laat afkoelen.
-
Pralinébotercrème
Maak de boter glad met een spatel. Klop het ei met de suiker in een steelpan au bain-marie tot een ruban. Zet de pan in een bak met koud water en roer tot de ruban is afgekoeld. Meng de afgekoelde ruban onder de boter in de keukenrobot. Doe de hazelnootpraliné erbij en meng eronder. Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje.
-
Samenstelling
Spuit een dot pralinébotercrème op de schotel en plaats hierop de grootste cirkel Bretoens zanddeeg. Spuit een rondje botercrème op de cirkel op 1 cm van de rand. Plak de meringuedruppels rond de rand van de schijf om zo een krans van bloemblaadjes te creëren. Vul het middelste op met pralinébotercrème.
-
Zet de zanddeegcirkel van 14 cm erop. Herhaal stap 10. Zet de zanddeegcirkel van 11 cm erop en herhaal stap 10.
-
Eindig met de zanddeegcirkel van 9 cm en herhaal stap 10. Spuit een toef pralinébotercrème en zet de meringuebol van 6,5 cm erop. Spuit hierop weer een dot botercrème en zet de bol van 5 cm erop. Spuit hierop nogmaals botercrème en zet de bol van 2,5 cm erop.
-
Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven