Meloen- en mozzarellabolletjes met opgelegde wortel

Meloen- en mozzarellabolletjes met opgelegde wortel

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Opgelegde wortels: schil de wortels en snij in fijne, langwerpige stukken.

  2. Kook de suiker met de azijn en het water op. Giet over de wortels en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  3. Haal met een pomme parisiennelepel bolletjes uit de verschillende meloenen.

  4. Laat een deel marineren in wat porto.

  5. Vries een ander deel in.

  6. Pesto: pluk ½ van de basilicum- en muntblaadjes. Doe in een blender en mix met de olijfolie, de pijnboompitten en het citroensap. Kruid met zout.

  7. Meng de pesto onder de mozzarellabolletjes.

  8. Verdeel de meloenbolletjes over kommetjes. Schik de mozzarellabolletjes met pesto ertussen.

  9. Haal de worteltjes uit de azijn en steek tussen de meloen- en mozzarellabolletjes.

  10. Werk af met wat verse basilicumblaadjes.