Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de aubergines in de lengte middendoor. Kerf het vruchtvlees in zonder de schil te beschadigen. Bestrooi met grof zout en laat ½ u uitlekken in een vergiet. Spoel de aubergines af en dep goed droog.
-
Schik ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bak in 40 min zacht.
-
Vulling: snipper de ui en teentjes look fijn.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een pot en voeg look- en uisnippers toe. Verkruimel het vlees erover en roerbak rul. Overgiet met rode wijn en laat uitkoken.
-
Voeg tomatenstukjes, oregano en een snuifje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ½ uur op een zacht vuur verder garen. Verwijder het kaneelstokje.
-
Haal van het vuur en voeg peterselie toe.
-
Bechamelsaus: verwarm de melk.
-
Laat de boter smelten in een pot en roer de bloem erdoor. Voeg de warme melk beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren. Laat indikken op een laag vuurtje.
-
Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de aubergines. Bestrooi de bodem met gemalen kaas en verdeel de vleessaus erover. Giet de bechamelsaus erover en werk af met gemalen kaas.
-
Plaats 20 min in de oven op 180°C, tot de kaas mooi gesmolten en licht gekleurd is.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven