Marshmallowhartjes met chocolade

Marshmallowhartjes met chocolade

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  2. Doe het water en de suiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat koken tot je een temperatuur van 125°C bekomt. Je kan dit best meten met een suikerthermometer.

  3. Klop ondertussen de eiwitten met de vanillezaadjes tot sneeuw in een keukenrobot.

  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de suikersiroop. Laat oplossen.

  5. Giet de kokende siroop over de eiwitten en laat verder koud kloppen. Stop met kloppen als de massa lauw en glad is.

  6. Giet de massa in een vorm zonder bodem op een vel bakpapier. Strijk de bovenkant gelijk en laat staan tot de massa wat is opgesteven.

  7. Ontvorm de marshmallows en bestrooi met een mengeling van gelijke hoeveelheid bloemsuiker en maïzena.

  8. Steek de hartjes uit en steek er een satéstokje in.

  9. Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen tot ze ± lichaamstemperatuur heeft. Wentel de marshmallowhartjes gedeeltelijk of helemaal in de chocolade.

  10. Leg de hartjes op een vel boterpapier en laat opdrogen op kamertemperatuur.