Schaaldieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Pel 2 tenen look en snipper fijn. Snipper de bladpeterselie fijn.
-
Rasp de tomaten.
-
Verhit een flinke scheut olijfolie in een gietijzeren pot.
-
Snij de kippenbillen door op het gewricht. Kruid het vlees met peper en zout.
-
Bak de stukken kip op een matig vuur goudbruin aan alle zijden en haal ze uit de pot.
-
Bak in dezelfde olie de lente-ui en schep regelmatig om. Voeg na 5 min de look en geraspte tomaat toe.
-
Roerbak verder, tot de ui zacht is en het vocht van de tomaten verdampt.
-
Besprenkel met wijn en laat de alcohol verdampen.
-
Voeg de kip toe, kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Overgiet met ½ l water.
-
Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 40 min sudderen zonder deksel.
-
Picada: rooster de amandelen en hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
-
Rooster het brood en snij in stukjes.
-
Pel en snipper 4 tenen look fijn.
-
Stamp in een grote vijzel eerst de look met een snuif zout fijn. Voeg de noten, het brood en 1 kl saffraan toe. Stamp verder tot een dikke, smeuïge pasta.
-
Schep 3 el olie en de fijngehakte peterselie door de picada en laat rusten op kamertemperatuur.
-
Kook de rijst en laat intussen ½ kl saffraandraadjes trekken in 2 el warm water.
-
Voeg de hele scampi’s bij de kip en laat 5 min garen in de saus.
-
Schep er 2 el picada door en verhit nog 10 min.
-
Roer de saffraan met vocht door de warme rijst.
-
Serveer de stoofschotel met de rijst en de rest van de picada.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven