Magnumpizza met Comté

Magnumpizza met Comté

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pizzadeeg: los in de mengkom van je keukenrobot de gist op in lauw water.

  2. Voeg de bloem, de olijfolie en het zout toe. Kneed gedurende 5 min met de deeghaak op snelheid 2, tot het deeg van de wanden loskomt en een bol vormt.

  3. Kneed nog eens door met de hand. Vorm er een bol van en laat rijzen onder een vochtige doek op een warme plek.

  4. Vulling: rasp de Comté tot 4 kl.

  5. Pel de look en snipper fijn.

  6. Snij de champignons in plakjes. Bak ze samen met de look in olie tot ze vocht gaan lossen. Kruid met dragon, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Druk de lucht uit het deeg en rol het uit. Steek er 16 cirkels uit en rek ze een beetje uit tot magnumvorm.

  8. Verwarm de oven voor op 220°C.

  9. Bestrijk 8 deegmagnums met tomatenpuree, maar laat de randen vrij.

  10. Leg er een stokje op.

  11. Verdeel de gebakken champignons erover en bestrooi met de geraspte Comté.

  12. Wrijf de randen in met een losgeklopte eidooier.

  13. Bedek met de overige deegplakken en druk de randen goed samen.

  14. Schik op een bakplaat, borstel in met wat water en bestrooi met oregano.

  15. Laat 30 min rijzen.

  16. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven ± 15 min.