Magische pastilla met peer en pistachenoten

Magische pastilla met peer en pistachenoten

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm. Doe in een kom met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water. Zet in de microgolfoven op de hoogste stand gedurende 10 minuten. Haal uit de microgolf en laat afkoelen.

  2. Smelt de boter en laat wat afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor op 150°C.

  4. Splits de eieren en doe de eigelen in de kom van de keukenrobot. Klop de eigelen los en voeg vervolgens, al kloppend, eerst de poedersuiker, daarna de boter, de bloem en een snuifje zout toe. Meng alles grondig.

  5. Voeg de melk er beetje bij beetje, al kloppend, bij.

  6. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Meng ze voorzichtig onder het lopende deeg.

  7. Vet de springvorm in. Strijk elk filodeegvel in met wat boter en schik in de springvorm. Laat de rest over de vorm hangen. Verdeel de peerblokjes en pistachenoten erover.

  8. Giet het mengsel erop. Schik het filodeeg over de bakvorm.

  9. Zet de bakvorm in de oven en laat gedurende 50 minuten bakken.

  10. Haal de magische taart uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

  11. Werk af met wat bloemsuiker.