Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).

  2. 509286f0aeede5a418316d2a1fe28525132d120fa6f9fa76412414eb548d28c0.jpg a48f2a1be8d3d94f11bec5612e43e41dc4110eb70ba1f2c257c33cf8c059d42a.jpg

    Klop de eieren en suiker met een mixer of klopper tot het mengsel bleek en dik is (= ruban). Zeef de zelfrijzende bloem en het zout erdoor en blijf kloppen tot alles glad is.

  3. Klop de boter erdoor en voeg het bakpoeder toe.

  4. 455ed318899641beae0ccfdeb8fa83e9ddfef9136abb51d27dc00e709301d49b.jpg

    Meng de gehakte frambozen door het deeg.

  5. Vet de madeleinebakvormpjes in.

  6. 897cb9f4e4508d689c890b527302e0e44c649dbc91df7ee2ee3daf60c0a22853.jpg

    Verdeel het mengsel over de vormpjes, vul tot ¾.

  7. Bak 8 à 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.

  8. Smelt ondertussen de chocolade voorzichtig in de microgolf op lage stand. Roer regelmatig.

  9. f37fcd395311c27564f8f79784a4ee9a740b5afa223a60ef7cc3c9bc1c050ead.jpg

    Hak de pistachenoten en leg ze in een kommetje.

  10. Haal de bakvormen uit de oven, laat even afkoelen en haal de madeleines uit de vormpjes.

  11. 21f231f96b33f8f59bb14405e931b1798e5adfd133615a5a44ef890280e1bd4b.jpg

    Dip deze in de gesmolten chocolade. Dip daarna in de gehakte pistachenoten.

  12. Leg op een roostertje om op te stijven.