Maaltijdsoep van oesterzwammen en spinazie met waterkers, balletjes en krieltjes

Kooktips

Waterkers heeft graag natte ‘voetjes’. Giet dus af en toe een beetje water in het zakje en bewaar koel.

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de krieltjes proper en halveer ze.

  2. Breng de gevogeltefond aan de kook en kook de krieltjes hierin gaar.

  3. Giet door een zeef. Bewaar de fond en aardappelen apart.

  4. Pel de sjalot en look en snipper fijn. Scheur de oesterzwammen wat kleiner.

  5. Verhit wat boter in een kookpot.

  6. Bak de sjalot en look glazig. Roer de oesterzwammen erdoor. Blus met de gevogeltefond, kippenbouillon en water. Laat 15 min sudderen.

  7. Haal de soep van het vuur. Mix de gewassen spinazie en waterkers erdoor.

  8. Verwarm kort met de krieltjes, room en kippengehaktballetjes.

  9. Serveer in soepborden en werk af met wat extra waterkers.