Maaltijdsoep met restjes, soepballetjes en aardappel

Maaltijdsoep met restjes, soepballetjes en aardappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de peterselie fijn.

  2. Schil de uien en snipper in halve ringen. Pel de look en plet fijn.

  3. Schil de wortelen en snij in schuine, dunne plakjes.

  4. Verwijder de uiteindes van de boontjes en snij in stukken van ± 2 cm.

  5. Was de andijvie en zwier droog. Snipper in fijne reepjes.

  6. Verhit wat boter in een kookpot. Bak de ui glazig. Roer de look erdoor. Voeg de groenten toe en blus met kippenbouillon. Laat 10 min sudderen. Roer de peterselie erdoor en laat afkoelen.

  7. Bij het serveren

    Voeg de aardappel en soepballetjes bij de soep en warm op. Kruid met zwarte peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met takjes kervel.

  8. Snij het brood in dikke sneden en smeer ze in met boter. Kruid met zwarte peper. Serveer bij de soep.