Luikse balletjes met geroosterde wortelen en krieltjes
Vis , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rol balletjes van 50 g van het gehakt.
-
Pel de ui en snij in ringen.
-
Verhit wat boter in een bakpan. Bak de balletjes goudbruin en schep uit de pan.
-
Bak de uien glazig in dezelfde pan. Roer de tijm erdoor en blus met de frambozenazijn. Laat uitdampen. Bevochtig met de rundbouillon. Laat 10 min sudderen met de laurier.
-
Roer de Luikse stroop erdoor en voeg de roux toe. Laat 1 min sudderen tot een dikke saus.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de krieltjes in een ovenschotel, besprenkel met zonnebloemolie en het bijhorend kruidenzakje. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Snij het loof van de wortelen tot op 1 cm van de wortelen. Was grondig en schil. Besprenkel met zonnebloemolie, honing, zwarte peper en zout.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en voeg de wortelen toe. Bak 20 min.
-
Voeg de balletjes de laatste 12 min toe.
-
Serveer de geroosterde krieltjes met wortelen, balletjes en lepel de saus erover.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven