Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen. Stamp tot puree.

  2. Bak de spekblokjes gaar in een pan in wat boter.

  3. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.

  4. Snipper de schijfjes jalapeño fijn. Snipper de bieslook fijn.

  5. Leg de sneetjes cheddar op elkaar en snij er blokjes (2 x 2 cm) van.

  6. Roer de spekblokjes, Parmezaanse kaas, jalapeño en ½ van de bieslook door de aardappelpuree. Kruid met de country potatoes-kruiden en nootmuskaat. Rol 16 balletjes van 30 g ter grootte van een pingpongbal. Duw met de duim een kuiltje in elke bal en vul op met een blokje cheddarkaas. Rol terug tot een bal.

  7. Paneer de aardappelballetjes. Rol door de bloem, het losgeklopt ei en het paneermeel.

  8. Frituur de balletjes goudbruin op 180°C in een voorverwarmde friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  9. Werk af met de overige bieslook.