Linzensalade met appel, noten en kaas

Linzensalade met appel, noten en kaas

Allergenen

Selder , Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Doe de dressingingrediënten in een bokaal met schroefdeksel. Kruid met peper en zout. Schud de bokaal krachtig.

  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de linzen toe. Draai het vuur lager en laat verder beetgaar koken. Giet de linzen af en laat afkoelen.

  3. Hak de selderstengels fijn. Steek het klokhuis uit de appel en snij hem in fijne plakjes. Pel de sjalotjes en snij ze in fijne ringetjes.

  4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Hak ze grof.

  5. Snij de kaas in kleine blokjes. Pluk de blaadjes bladpeterselie en snij fijn.

  6. Meng de linzen in een schaal met de peterselie, selder, sjalot, walnoten, rucola en van de appelplakjes. Schep de dressing erdoor.

  7. Bestrooi met de kaasblokjes en verdeel de rest van de appelplakjes erover.