Linguine met kreeft en schuim van salieboter
Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
Besprenkel de kerstomaten met olijfolie en honing, kruid met peper en zout.
-
Snij de kreeften overlangs doormidden en verwijder het darmkanaal. Haal van 2 kreeften de scharen en de staart leeg en snij het vlees in stukken.
-
Kruid de overige 4 kreeftenhelften met peper en rasp er wat look over.
-
Snij de koude boter in blokjes.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof ze zonder kleuren in een klontje gezouten boter. Blus met azijn en witte wijn en laat tot ¼ inkoken. Giet de room en 50 ml water erbij en voeg de koude blokjes boter geleidelijk toe.
-
Verwarm de friteuse op 140°C en frituur 10 blaadjes salie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de overige blaadjes fijn en mix met de blanke botersaus. Verfris met sap en ½ van de limoenzeste en laat 30 min trekken.
-
Verwarm de grill.
-
Kook de pasta ‘al dente’ in ruim licht gezouten water.
-
Laat de gehalveerde kreeft even doorwarmen onder de grill.
-
Bak het kreeftenvlees kort aan in gezouten boter. Voeg pasta, kerstomaatjes en wat salieboter toe en schep door elkaar.
-
Schik op de borden, schuim de salieboter op met de staafmixer en lepel het schuim erover.
-
Werk af met gefrituurde salieblaadjes en limoenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven