Lepelhapje met mousse van eendenlever

Lepelhapje met mousse van eendenlever

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  2. Warm de mascarpone al roerend op met de cognac op een zacht vuur.

  3. Haal van het vuur en laat de eendenlever al roerend smelten in de warme mascarpone.

  4. Breng de kippenbouillon aan de kook. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Roer deze massa door de mascarponemengeling. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Verdeel de vulling over kleine vormpjes in een siliconen mat (of ijsblokjesvorm).

  6. Laat minimum 4 u opstijven in de koelkast.

  7. Schil de mango en snij in fijne brunoise.

  8. Duw de opgesteven eenden lever uit de siliconen vorm en dresseer op een lepel.

  9. Werk af met een snuifje zwarte peper, fleur de sel en de brunoise van mango.

  10. Versier met enkele takjes tuinkers.