Lepelhapje met gepekelde kabeljauw, paprikamousse, tomatentapenade en basilicumolie
Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gepekelde kabeljauw: leg de kabeljauw in een ovenschotel met grof zout op de bodem. Bestrooi de boven- en zijkant van de vis ook met grof zout, zodat deze mooi ingepakt is.
-
Dek af met plastic folie en zet 1 u in de koelkast.
-
Haal de vis na pekeltijd uit de koelkast en klop het meeste zout eraf.
-
Spoel al het overige zout van de vis met koud, stromend water.
-
Snij de vis in dunne plakjes en snij elk plakje in ± 4 rechthoeken.
-
Bewaar koel en afgedekt tot gebruik.
-
Paprikamousse: gril de paprika’s zwart onder de grill van de oven. Draai de paprika’s een kwartslag als de bovenzijde zwart ziet en blaker de paprika’s zo aan alle zijden zwart.
-
Haal de paprika’s uit de oven en leg in een kom. Dek af met plastic folie en laat 10 min rusten.
-
Verwijder de kroonlijst, pel en pitten van de paprika’s en laat het vruchtvlees volledig afkoelen.
-
Mix de paprika’s samen met de mascarpone, piment d’espelette en zout (naar smaak) tot een smeuïge mousse.
-
Bewaar koel in een spuitzak tot gebruik.
-
Basilicumolie: breng gezouten water aan de kook. Blancheer de basilicum (met steeltjes) 10 sec in het kokende water. Leg onmiddellijk in ijswater en laat uitlekken. Snij fijn.
-
Mix de geblancheerde basilicum met olijfolie. Breng op smaak met citroensap en zout.
-
Afwerking: snij de ansjovisfilet zeer fijn en meng onder de tomatentapenade.
-
Lepel wat tapenade op een lepeltje. Leg er een stuk gepekelde kabeljauw op.
-
Druppel de basilicumolie erover. Spuit een toefje paprikamousse erop.
-
Werk af met een blaadje basilicum en zwarte peper.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven