Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rasp de zeste van de citroenen. Snij de citroenen in 2 en pers ze uit.
-
Smelt de boter met de suiker op een zacht vuur. Voeg citroensap en -zeste toe aan het botersuikermengsel.
-
Klop de eieren los en giet langzaam bij het mengsel. Blijf ondertussen goed roeren.
-
Breng langzaam aan de kook en laat het mengsel, al roerend, zachtjes koken tot het dik en glad is. Als je met de klopper lijntjes in het mengsel kan trekken, is de lemon curd klaar.
-
Vul de propere bokaal met de warme confituur. Sluit onmiddellijk af.
-
Tip: zet het vuur niet te hoog, anders kan de lemon curd schiften. Het indikken kan tot 20 minuten duren. De lemon curd dikt nog verder tijdens het afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven