Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt de boter, klop de eieren los en verwarm de melk tot die lauw is. Los de gist op in een bodem lauw water.

  2. Meng de bloem met de suiker los met de keukenrobot. Hou een klein beetje van de losgeklopte eieren apart voor stap 7, maar voeg de rest erbij en laat rustig draaien. Giet de gesmolten boter, het zout en geleidelijk aan de lauwe melk erbij en meng. Voeg de gist toe, en als laatste de rozijnen.

  3. Laat het deeg kneden tot je een elastisch deeg krijgt. Je kan dit testen door een stukje af te nemen en te checken of je een dun vliesje bekomt als je het opentrekt.

  4. Dek de kom met deeg af met plasticfolie en een handdoek. Laat op een warme plek of in de oven op 30°C rijzen tot het volume verdubbeld is. Dit duurt ± 1 u.

  5. Strooi bloem op het werkvlak en leg het deeg erop. Druk de lucht eruit en maak een bol van het deeg. Laat nogmaals 30 min rijzen.

  6. Smeer de bakvorm in met boter

  7. Bol het deeg langwerpig op en leg met de sluiting naar onderen in de bakvorm. Smeer bovenaan dun in met wat eistrijksel. Laat 1 u rijzen in de vorm. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  8. Bak 35 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en de bakvorm. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.