Lasagnerol van raapjes, spinazie en gorgonzola

Lasagnerol van raapjes, spinazie en gorgonzola

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de raapjes en snij ze in fijne schijfjes met een mandoline.

  2. Kook de spinazieblaadjes kort in kokend water, verfris ze in ijskoud water, haal ze eruit en laat goed uitlekken.

  3. Rooster de amandelschilfers in een hete pan zonder vetstof.

  4. Bechamelsaus

    Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat kort drogen. Giet de melk erbij, laat opkoken en wat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Warm de oven voor op 170°C.

  6. Snij de lasagnevellen in de lengte in 2. Leg wat vellen naast elkaar op het werkblad.

  7. Smeer de gorgonzola over de lasagnevellen en schik de schijfjes witte raap erop.

  8. Strooi de gebrande amandelschilfers erover en verdeel de uitgelekte spinazie erop.

  9. Rol het eerste vel zo strak mogelijk op en rol dit vel nu in het volgende vel. Doe zo verder en bekom een dikke rol met alle vellen. Schik deze rol in een ingeboterde bakvorm. Overgiet met de lichte bechamelsaus. Bestrooi met het parmezaanpoeder.

  10. Bak de lasagnerol 35 min in de warme oven.

  11. Haal uit de bakvorm en serveer.