Lasagne met hertenragout, savooicrème en pompoen

Lasagne met hertenragout, savooicrème en pompoen

Allergenen

Selder en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hertenragout:

    pel de ui en snij in halve ringen. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de pancetta in reepjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en bewaar even apart.

  3. Bak de ui glazig in de vetstof van het vlees. Laat de pancetta kort meebakken. Voeg de wortelen en selder toe en roer de tomatenpuree erdoor. Blus met de rode wijn en laat inkoken.

  4. Voeg het vlees met de passata, tomatenblokjes, wildfond, kruidentuiltje en takken rozemarijn toe.

  5. Warm de oven voor op 140°C.

  6. Breng rustig aan de kook. Laat 2 uur garen onder deksel in de oven.

  7. Schep het kruidentuiltje en de rozemarijn na gaartijd uit de saus. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Savooicrème:

    snij de savooi in fijne reepjes. Verhit wat boter in een kookpot en stoof de savooikool 10 min zacht. Laat afkoelen.

  9. Roer de ricotta en mascarpone erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:

    schil de butternut en snij in fijne plakjes. Verwijder de zaden.

  11. Leg van de ragout op de bodem van een ovenschotel. Bedek met butternutvellen. Verdeel er ½ van de savooicrème op en bedek met een tweede laag butternutvellen. Herhaal. Eindig met een laatste laag ragout. Bestrooi met gemalen mozzarella. Zet 35 à 40 min in de voorverwarmde oven op 180°C.