Laotiaanse laap (gehaktsalade) met verse kruiden
Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Geroosterd rijstpoeder
Rooster de rijst in 5 min goudbruin in een droge koekenpan. Schud regelmatig om verbranden te vermijden. Schud de rijst op een bord en laat afkoelen. Doe in een vijzel en stamp tot een fijn poeder.
-
Verhit een koekenpan op een matig vuur. Voeg het gehakt en 2 el water toe, roerbak gaar zonder te kleuren.
-
Neem de pan van het vuur, voeg de olie, vissaus, suiker, pilipili, rijstpoeder en limoensap toe en roer goed door tot een gebonden saus.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Schep samen met de limoenzeste door het vleesmengsel. Proef en breng indien nodig zout, zoet en zuur in balans.
-
Pluk de blaadjes munt, koriander en basilicum. Snij de koriandersteeltjes fijn en schep samen met de kruidenblaadjes door de gehaktsalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven