Langoustines met bouillon en geplette aardappel

Langoustines met bouillon en geplette aardappel

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en snipper fijn.

  2. Breng de visbouillon, witte wijn, room en sjalotten aan de kook.

  3. Laat de langoustines hier gedurende 2 min in opwarmen. Haal er 12 langoustines uit en hou warm in de oven op 100°C.

  4. Hak de andere langoustines in stukken en leg ze terug in de bouillon. Voeg er tomatenpuree aan toe. Laat tot 2⁄3 inkoken. Zeef de bouillon. Breng op smaak met peper, zout, kappertjes, zeste van limoen en peterselie. Hou warm.

  5. Schil de aardappelen, snij in kleine stukken en kook gaar. Giet af. Droog de aardappelen in de pot en plet fijn met een pureestamper. Kruid af met peper en zout.

  6. Plaats in elk diep bord een uitsteekring gevuld met puree. Serveer er 3 warme langoustines bij. Giet de saus errond.