Lamskroontje met persillade, aardappel- en courgetteschijfjes
Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Persillade: meng 60 gr malse boter met de gehakte peterselie, rozemarijn, paneermeel en 1 eetlepel mosterd. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Rol daarna uit op een vel bakpapier tot ½ cm dikte.
-
Schroei de lamkroontjes aan in een pan met 60 gr boter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou de braadjus bij als saus.
-
Bedek de bovenzijde van de lamkroontjes met de persillade en druk aan. Leg het vlees in een braadslede.
-
Snij de aardappelen in fijne plakjes van ½ cm en spoel in koud water. Dep droog met wat keukenpapier. Bak de aardappelschijfjes aan beide zijden in olijfolie op een matig vuur. Kruid met peper, zout en rozemarijn.
-
Spoel de courgette en snij ook in fijne plakjes. Bak eveneens mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Gaar de lamkroontjes ondertussen verder in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een 7-tal minuten tot ze mooi rosé zijn.
-
Schik de aardappel- en courgetteschijfjes ondertussen dakpansgewijs op een bord. Snij de lamkroontjes in 3 à 4 porties en zet in het midden van het bord. Nappeer de braadjus erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven