Vis , Melk , Mosterd , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade voor het lamsvlees: snipper de blaadjes van 4 takken rozemarijn fijn. Meng met tijmnaaldjes van 3 takken, 2 gepelde en geperste tenen look, citroenzeste, 100 ml arachideolie, honing en mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet de marinade over de lamskoteletten en laat afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
-
’s Anderendaags: snij de courgette en aubergine in plakjes en smeer in met arachideolie.
-
Verhit een grillpan en rooster de groenteschijven aan beide zijden gaar. Kruid met cayennepeper en zout. Plaats de gegrilde schijven in een ovenschotel.
-
Smelt 50 g boter met 2 ansjovisfilets in een pan en zeef de boter met een fijne zeef over de groenten.
-
Schil de aardappelen en was ze. Snij met een mandoline in flinterdunne schijfjes.
-
Warm de oven voor op 190°C.
-
Pommes Anna: meng de aardappelschijfjes met zwarte peper, zout, de fijngehakte blaadjes van 2 takken rozemarijn, 20 g gesmolten boter, 1 gepelde en geperste teen look en geraspte Parmezaan.
-
Vet 8 muffinvormen in met de overige boter.
-
Maak torentjes van de aardappelen in de muffinvormen.
-
Bak de aardappeltorentjes gedurende 1 u in de voorverwarmde oven. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
-
Besprenkel de trostomaten in een ovenschotel met arachideolie. Kruid ze met zwarte peper, zout, suiker en balsamicoazijn.
-
Plaats ze de laatste 10 min bij de aardappelen in de oven.
-
Steek de gegrilde groenten ook nog even mee in de oven om weer op te warmen.
-
Verhit een pan. Haal de lamskoteletten uit de marinade en bak 2 min aan beide zijden.
-
Haal de koteletten uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met porto en laat voor ½ inkoken. Bevochtig vervolgens met kalfsfond. Laat, samen met 3 takken tijm en een geplette lookteen, inkoken op een zacht vuur tot ½. Kruid met zwarte peper en zout. Giet door een fijne zeef.
-
Serveer de lamskoteletten met de gegrilde groenten, torentjes van ‘pommes Anna’, trostomaten en overgiet met de portojus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven