Lamsfilet met pastinaakpuree met spekjes en gekaramelliseerd witlof
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en pastinaken. Snij in gelijke stukken en kook gaar.
-
Reinig het witlof, snij in de lengte doormidden.
-
Smelt een klontje boter in een pan en leg de witlofhelften met de rechte kant in de pan. Kruid met peper en zout. Bak het witlof. Voeg wat suiker toe en laat karamelliseren. Draai het witlof regelmatig om. Blus met het sap van de sinaasappel.
-
Kruid het lamsvlees met peper en lamskruiden. Bak in een hete pan met een klontje boter. Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
-
Bak de spekblokjes krokant.
-
Giet de gare aardappelen en pastinaken af. Stamp fijn met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Voeg de gebakken spekjes onder de puree.
-
Blus het aanbaksel van het vlees met wat cognac en laat de alcohol verdampen. Giet de room erbij en laat inkoken.
-
Snij het vlees in fijne plakjes. Doe de puree in een ring en zet in het midden op het bord. Schik de witlofstronkjes aan de ene kant rond de puree en de plakjes vlees aan de andere kant.
-
Werk af met de saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven