Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruid de lamsbout aan alle zijden met peper en zout. Pel de teentjes look en hak fijn. Meng de look met de gehakte kruiden. Wrijf de lamsbout in met deze mengeling. Bak het vlees aan in hete olijfolie en zorg ervoor dat alle kruiden goed aan het vlees blijven hangen. Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
-
Maak ondertussen de zoutkorst: meng de bloem met het zout, het water en de eiwitten tot een homogeen deeg. Bol het deeg op en laat 2 uur rusten in de koelkast.
-
Rol het deeg uit op ± 1 cm dikte tot een mooie deeglap. Wentel de lamsbout in het deeg en druk mooi aan. Zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is met het deeg.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende ±1 uur in een voorverwarmde oven van 200°C*.
-
Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Verwijder de zoutkorst.
-
Snij het vlees in fijne plakjes en serveer met aardappelen en lentegroentjes. Ook lekker met risotto.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven