Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Cacik
Was de komkommer en rasp fijn. Was de peterselie en munt en hak fijn. Meng onder de yoghurt. Kruid met peper, zout en komijn. Rasp ½ teen look door de yoghurt.
-
Pizzadeeg
Los de gist op in de karnemelk. Meng de bloem, het zout en de suiker door elkaar en voeg de gistmelk toe. Laat ± 5 min kneden op de laagste stand van de keukenrobot of kneed manueel. Voeg de zonnebloemolie toe en laat nog ± 5 min kneden, 1 stand sneller.
-
Laat het deeg minstens 1 u rusten of idealiter 1 nachtje in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Rol het deeg zo fijn mogelijk uit tot een ovale vorm.
-
Pel de ui en look en versnipper beide zo fijn mogelijk. Hak een chilipeper met zaadjes fijn.
-
Bak het lamsgehakt bruin, voeg de ui, look en chilipeper toe en laat meebakken tot het meeste vocht is verdwenen. Giet de worcestersaus en ketchup erbij en blus met ½ blik gepelde tomaten. Laat inkoken en kruid met peper, zout en ras el hanout.
-
Besmeer de ovale bodems met de saus.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de aubergine in fijne plakjes en kruid met zout. Laat ± 10 min liggen. Dep de aubergineplakjes droog en gril met wat olie. Schik op de pizza.
-
Bak de pizza’s 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Werk de pizza af met dotjes cacik en wat peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven