Labneh met zadentopping, Turks brood en groene kruidenolie
Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruid de yoghurt met zout en laat een nachtje uitdruppen in een zeef zodat je een stevige ‘plattekaas’ bekomt (= labneh).
-
Groene kruidenolie
verhit 2 dl arachideolie tot +/- 80 à 90°C. Was de spinazie, munt en peterselie en snij alles fijn. Voeg de olie, naast het vuur, toe aan de versneden kruiden en mix volledig glad. Giet door een zeef, zonder te duwen. Bewaar de olie in de koelkast tot gebruik.
-
Zadentopping
Bak alle zaden krokant en goudbruin in olie. Kruid met peper en zout. Laat de gebakken zaden afkoelen op wat keukenpapier.
-
Serveer de labneh (= uitgelekte yoghurt) met de groene olie, granaatappelpitten en zaden.
-
Snij het Turks brood in lange repen en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
-
Bestrooi met grof zout en bak de repen brood goudgeel in een voorverwarmde oven van 180 C.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven