Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: snij de varkenslapjes in blokjes.
-
Masseer alle ingrediënten van de marinade (1 el Boni Selection sojasaus, 1 kl Boni Selection sesamolie, 1 kl suiker, ½ kl vierkruidenpoeder en 1 kl Boni Selection maïzena) in het varkensvlees en laat marineren tot gebruik.
-
Pel de ui en snij in repen.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in fijne repen.
-
Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode chilipepers en snij in halve ringen.
-
Rooster de pepermengeling al roerend in een pan zonder vetstof tot deze beginnen te geuren. Stamp ze vervolgens fijn met een vijzel.
-
Saus: doe alle ingrediënten (1 kl suiker, 1 el rijstazijn, 1 el Boni Selection sojasaus, 1 kl tomatenpuree, 50 ml gevogeltefond, 1 kl Boni Selection sambal oelek, 1 kl Boni Selection sweet chilisaus en 1 kl ketjap manis) voor de saus samen in een kom.
-
Spoel de rijst tot het water helder is.
-
Breng de rijst onder deksel aan de kook met 360 ml water. Zet het vuur zacht en laat 10 à 12 min rustig koken. Het water zal volledig in de rijst trekken.
-
Verhit arachideolie in een wok en bak de ui al roerend glazig.
-
Voeg de paprika toe en laat even meebakken.
-
Haal de groenten uit de wok en verhit wat extra arachideolie.
-
Roerbak het gemarineerde varkensvlees 5-tal min krokant in de wok en voeg daarna de gewokte groenten, look, chilipepers en pepermengeling toe.
-
Laat 2 min bakken en blus met de saus. Laat deze inkoken tot ze stroperig is. Bak de cashewnoten ook nog even mee.
-
Serveer met de gekookte rijst en werk af met enkele blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven