Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
Pel de look, snij in stukjes en doe in een hakmolentje. Voeg citroensap, olijfolie en alle marinadespecerijen toe. Mix tot een pasta.
-
Was de kip en dep droog. Bestrijk binnen- en buitenkant met de marinade en laat minstens 1 u of, beter nog, 1 nacht in de koelkast rusten.
-
Pel de uien, snij doormidden en vervolgens in fijne halve ringen.
-
Maak de BBQ met deksel klaar voor indirect grillen. Plaats een lekschaal in het midden en verwarm tot 120°C.
-
Leg de kip op de rooster boven de lekschaal, zo voorkom je steekvlammen. Gril tot de kerntemperatuur van de kip 75°C is.
-
Bak de uien in olijfolie op een hoog vuur en bestrooi met zout en zwarte peper. Schep door elkaar, zet het vuur lager en laat nog 10 min karamelliseren. Schep de zeste van citroen door de uien.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
-
Snij de koriander of bladpeterselie grof.
-
Trek het kippenvlees los en schep door de vrijgekomen sappen.
-
Vul de pitabroodjes met kip, ui, pijnboompitten en verse kruiden.
-
Serveer met Griekse yoghurt en partjes citroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven