Kroketten van blauwe kaas met noten en rozijnen en honingmosterddip

Kroketten van blauwe kaas met noten en rozijnen en honingmosterddip

Allergenen

Eieren , Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Hak de notenmix grof.

  3. Smelt de boter in een sauspan. Roer 100 g bloem erdoor met een klopper. Voeg langzaam en al roerend de melk toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot een dikke gebonden saus. Voeg de emmentaler en roquefort toe en laat smelten op zacht vuur.

  4. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Meng de notenmix, rozijnen en 1 eidooier eronder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  5. Giet de kaassaus 2 cm dik in een ingevette ovenschotel. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  6. Dip

    Meng de mayonaise met de honing, mosterd en fijngesnipperde krulpeterselie.

  7. Snij het opgesteven beslag in kroketten van 4 x 6 cm.

  8. Paneren

    Klop de 3 overige eieren los. Paneer de kroketten. Haal door de bloem, door de losgeklopte eieren en door het paneermeel.

  9. Frituur goudbruin op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout. Serveer met de dipsaus.