Kroketjes van grotchampignons met hummus van erwt

Kroketjes van grotchampignons met hummus van erwt

Allergenen

Eieren , Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en 1 teentje look en snipper alles fijn.

  2. Verwijder het onderste deel van de steel van de champignons en borstel de rest proper.

  3. Snij de champignons in kleine stukjes of hak ze fijn.

  4. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.

  5. Kleur de sjalot- en looksnippers aan in een pan met gebruinde boter.

  6. Voeg de champignons toe en laat goudbruin bakken.

  7. Voeg de kippenbouillon en room toe en laat goed opkoken.

  8. Neem van het vuur wanneer bijna alle saus is ingekookt. Voeg de gelatine en gehakte peterselie toe.

  9. Stort uit op een plateau en laat hard worden in de frigo.

  10. Draai bolletjes van het beslag. Paneer door eerst door de bloem te halen, daarna door een losgeklopt ei met scheutje olie en als laatste door het paneermeel te rollen.

  11. Frituur de kroketjes goudbruin op 180°C.

  12. Hummus

    Pel het teentje look. Mix alle ingrediënten samen tot een gladde hummus. Kruid met peper en zout.