Krokante scampi’s met Vietnamese knapperige salade
Schaaldieren , Eieren , Gluten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de scampi’s en bestrooi met grof zeezout. Laat 5 min rusten/pekelen tot ze stevig aanvoelen en glazig worden. Spoel af en dep droog.
-
Maak 3 kommetjes: 1 met currypoeder, 1 met losgeklopt ei en 1 met panko.
-
Wentel de scampi’s eerst door het currypoeder, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door de panko. Herhaal de laatste 2 stappen en laat het krokante jasje uitharden in de koelkast.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de verschillende paprika’s. Snij de paprika’s en sluimererwten in lange reepjes en blancheer alles beetgaar.
-
Schil de wortel, was de radijsjes en snij in julienne. Snij de groene en witte delen van de paksoi in fijne reepjes.
-
Pluk de blaadjes van de basilicum en munt en hak ze grof, hak de koriander grof en schep samen met de groenten door elkaar.
-
Dressing
Pel de look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pel de ui en snipper fijn. Snipper het pepertje fijn.
-
Meng alle dressingingrediënten door elkaar en schep door de salade.
-
Verwarm de frituurolie tot 180°C.
-
Frituur de scampi’s in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verdeel de salade en scampi’s over de borden en werk af met toefjes chilisaus en verse blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven