Krokante parmezaancupjes met spinaziesalade

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de rozemarijnnaaldjes fijn. Meng de Parmezaanse kaas met de bloem en de fijngesneden rozemarijn in een kleine kom.

  2. Verhit een pan met antiaanbaklaag; de pan moet goed warm zijn. Spreid 2 eetlepels parmezaanmengsel uit tot een cirkel van 12 cm in het midden van de pan. Laat liggen tot de parmezaan samensmelt en de bodem kleurt. Schep met een spatel om en laat de andere kant ook kleuren.

  3. Haal de parmezaancirkel uit de pan en druk voorzichtig in een muffinvorm tot een cupje. Ga verder tot alle parmezaan op is en laat afkoelen.

  4. Klop een eenvoudige dressing van de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Snij de aardbeien in kwartjes.

  6. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.

  7. Snij de spinazieblaadjes (zonder steeltjes) in reepjes. Maak aan met zo weinig mogelijk vinaigrette. Schep de amandelschilfers en aardbeipartjes erdoor en vul de parmezaanbakjes ermee.

  8. Serveer onmiddellijk.