Krokante kippenburger met saus van kiwi

Krokante kippenburger met saus van kiwi

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus:

    schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de gele kiwi’s en mix. Meng het kiwisap met de gember, chilipeper en honing. Kruid met zwarte peper en zout.

  2. Garnituur:

    pel de rode ui en snij in fijne ringen. Breng de suiker met de rode wijnazijn aan de kook en giet over de rode ui. Laat afkoelen.

  3. Verwijder het kroontje van de Kumato tomaten en snij in fijne plakjes. Snij de komkommer in fijne plakjes.

  4. Kippenburger:

    maal de cornflakes grof. Mix de kippenblokjes fijn met de eidooier, currypoeder, zwarte peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Neem 3 schalen. Vul 1 schaal met bloem, 1 met de losgeklopte eieren en 1 met de cornflakes.

  7. Bebloem je handen. Rol 4 balletjes van de fijngemalen kip en druk plat tot een hamburger. Haal de kippenburgers eerst door de bloem, dan door de eieren en daarna door de cornflakes.

  8. Leg op een bakplaat met bakpapier en gaar 25 min in de voorverwarmde oven.

  9. Leg de laatste 7 min op elke burger 3 sneetjes spek en laat meebakken.

  10. Beleg elk broodje met wat jonge sla, een kippenburger met spek, tomaat, komkommer, opgelegde ui en kiwisaus.