Kreeftburger met avocadoboter en verse mangochutney

Kreeftburger met avocadoboter en verse mangochutney

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chutney:

    Pel de rode ui en snipper fijn.

  2. Schil de mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe samen met de uisnippers in een kom. Schil de gember en look, snipper fijn en schep samen met het limoensap en de zeste door de mangoblokjes. Snipper de korianderblaadjes en -steeltjes fijn en schep door de mangochutney. Kruid verder met pilipili.

  3. Schil beide avocado’s en verwijder telkens de pit. Snij 1 avocado in plakjes en hou die apart. Plet het vruchtvlees van de andere avocado, voeg limoensap en olijfolie toe en kruid met peper, zout, komijn en chilipoeder. Meng dit allemaal goed samen.

  4. Haal de kreeft uit haar pantser en snij de staart horizontaal doormidden. Hou de scharen zonder schaal apart.

  5. Verwarm de friteuse tot 180°C.

  6. Vul een bord met bloem, panko, paprikapoeder en espelettepeper. Paneer de kreeftenstaarten hierin. Laat uitharden in de koelkast.

  7. Snij de broodjes doormidden, laat boter smelten in een braadpan en bak de helften op het snijvlak krokant. Kruid met peper en zout.

  8. Bestrijk de onderste helft van elk broodje met avocadoboter.

  9. Smelt nog een klontje boter in de pan en sauteer de kreeftenscharen 2 min.

  10. Frituur intussen de kreeftenstaarten krokant goudbruin, laat uitlekken en schik op de avocadoboter. Lepel wat chutney erover en dek af met de bovenste helft.

  11. Serveer de burger op een bordje gegarneerd met avocadoplakjes, de gesauteerde kreeftenscharen en de rest van de chutney.