Kreatopita
Griekse vleespastei
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en de look. Snipper fijn.
-
Verwijder het kroontje van de tomaten en hak in fijne stukken.
-
Verhit wat olijfolie in een pan. Bak het gehakt rul. Roer de marjolein, kaneel, ui en look erdoor. Laat even bakken. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Blus met de witte wijn en laat verdampen.
-
Voeg de basmatirijst, het water en gehakte tomaten toe. Laat 30 min onder deksel zacht sudderen.
-
Snipper de groene kruiden fijn en roer door het vlees. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rasp de halloumi grof.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Beboter en bebloem een taartvorm. Leg 1 vel bladerdeeg erin. Verdeel ½ van de kaas op het deeg.
-
Vul aan met de gehaktmengeling. Verdeel er de rest van de kaas over. Dek af met het 2de bladerdeegvel.
-
Klop het ei los en smeer het bladerdeeg er mee in. Prik er enkele kleine gaatjes in.
-
Zet 50 min in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven