Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look. Snipper fijn.

  2. Verwijder het kroontje van de tomaten en hak in fijne stukken.

  3. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak het gehakt rul. Roer de marjolein, kaneel, ui en look erdoor. Laat even bakken. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Blus met de witte wijn en laat verdampen.

  4. Voeg de basmatirijst, het water en gehakte tomaten toe. Laat 30 min onder deksel zacht sudderen.

  5. Snipper de groene kruiden fijn en roer door het vlees. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Rasp de halloumi grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Beboter en bebloem een taartvorm. Leg 1 vel bladerdeeg erin. Verdeel ½ van de kaas op het deeg.

  9. Vul aan met de gehaktmengeling. Verdeel er de rest van de kaas over. Dek af met het 2de bladerdeegvel.

  10. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg er mee in. Prik er enkele kleine gaatjes in.

  11. Zet 50 min in de voorverwarmde oven.