Kook dit gerecht in deze stappen

  1. All spice:

    meng alle droge kruiden.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Snipper 10 blaadjes munt en de peterselie fijn.

  4. Spoel de rijst 3x in ruim koud water. Giet af. Laat uitlekken.

  5. Meng het gehakt met de rijst, ui, munt en peterselie. Voeg de all spice-kruiden toe.

  6. Snij de courgettes in 3 stukken. Hol alle stukken langs 1 kant uit met een appelboor. Blijf 1 cm van de onderkant.

  7. Vul alle stukken courgette met de rijstmengeling. Stop de opening dicht met een stukje tomaat.

  8. Pel de look en pers fijn. Meng in een kookpot met de passata, 650 ml water en sap van ½ limoen.

  9. Voeg de courgetten en overige takken munt toe. Verkruimel de bouillonblokjes erover en breng aan de kook. Laat 45 min rustig sudderen onder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Serveer met platbrood.