Allergenen

Melk , Weekdieren , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Koud: open de oesterschelpen en verwijder eventueel vuile stukjes schelp. Maak elke oester los en laat hem in z’n schelp liggen.

  2. Pel de gember en look en snipper beide fijn. Snij de korianderblaadjes fijn. Reinig de lente-ui en snij heel fijn. Snij de chilipeper in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.

  3. Serveer over elke oester sesamolie, sojasaus en kokosmelk. Werk af met fijngesnipperde koriander, gember, look, chilipeper en lente-ui. Kruid met peper en zout.

  4. Warm: open de oesterschelpen.

  5. Haal de oesters eruit. Pel de sjalot en snipper fijn.

  6. Giet oestersap, room, witte wijn, saffraan en sjalot in een pannetje. Laat 1 min doorkoken.

  7. Stoof de spinazie kort aan in een hete pan met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Warm de oesters 1 min op in de saffraansaus.

  9. Schik een toefje warme spinazie in een diepe oesterschelp en leg de warme oester erop. Werk af met een beetje saffraansaus.

  10. Serveer 3 koude en 3 warme oesters per persoon op een bord met grof zeezout.