Koude tomatensoep met zwarte olijvenijs

Koude tomatensoep met zwarte olijvenijs

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zwarte olijvenijs: hak de olijven fijn. Kook het water en de suiker op en voeg de gehakte olijven toe. Giet de balsamicoazijn erbij en meng.

  2. Giet de mengeling in een platte doos en zet in de diepvries. Meng regelmatig met een vork.

  3. Pel de ui en het teentje look en snij in stukjes. Spoel de tomaten en snij in stukken.

  4. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de ui-, look- en tomatenstukjes toe. Giet de ketchup erbij. Laat 15 minuten koken.

  5. Snij het brood in stukjes. Voeg het brood, de olijfolie en de pijnboompitten toe aan de soep. Mix de soep fijn en giet door een grove zeef.

  6. Kruid met peper en zout. Laat de soep afkoelen.

  7. Giet de soep in kommetjes. Werk af met wat zwarte olijvenijs.