Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snipper de koriander en peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
-
Meng ½ van de peterselie onder het lamsgehakt samen met de eidooier, het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Kruid met de shoarmakruiden. Rol balletjes van ± 4 cm.
-
Pel de sjalot en look en snipper alles fijn.
-
Schil de koolrabi’s en snij in blokjes van 2 x 2 cm.
-
Breng de melk aan de kook met 350 ml water.
-
Voeg de koolrabiblokjes toe en kook 5 à 7 min. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
-
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de bulgur toe. Laat afgedekt 30 min wellen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter in een braadpan. Bak de lamsballetjes lichtbruin.
-
Leg de balletjes in een ovenschotel en laat 12 min garen in de voorverwarmde oven.
-
Bak de sjalot en look glazig in dezelfde braadpan.
-
Roer de bloem erdoor. Blus langzaamaan met het kookvocht van de koolrabi en breng al roerend aan de kook tot het geheel begint te binden. Voeg de room toe en kook 5 min.
-
Voeg de koolrabi, koriander en overige peterselie toe. Kruid met cayennepeper en zout.
-
Serveer met de bulgur en lamsballetjes. Werk af met granaatappelpitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven