Konijn in druivensaus

Konijn in druivensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij in halve ringen.

  2. Besmeer de sneden brood met mosterd.

  3. Bak het konijn aan alle zijden bruin in wat boter. Kruid met zwarte peper en zout. Schep het konijn uit de stoofpot en bak de uiringen glazig. Blus met witte wijn en laat droog koken. Voeg de stukken konijn toe.

  4. Bevochtig het konijn met de gevogeltefond en het druivensap. Voeg de tijm en laurier toe en bedek met de boterhammen (mosterdzijde naar beneden). Dek af en laat 40 min sudderen.

  5. Halveer de druiven.

  6. Voeg de room, 2 el honing en de druiven toe en laat 10 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Schil de aardappelen en halveer. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen.

  8. Snipper de peterselie fijn en roer door de aardappelen.

  9. Serveer het konijn met de peterselieaardappelen en gemengde sla.