Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Geroosterde aardappelen
Kook de aardappelen 8 min in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 4.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Besprenkel de aardappelen met olie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Balletjes
Pel de uien en snipper fijn. Bak lichtbruin in wat boter. Roer de ansjovisfilets erdoor. Meng met het gehakt, het ei, paneermeel, zwarte peper en zout.
-
Rol 12 balletjes.
-
Breng de kalfsfond met een blaadje laurier aan de kook.
-
Kook de balletjes 10 min op een zacht vuur. Schep ze met een schuimspaan uit het kookvocht.
-
Bewaar 500 ml van het kookvocht of vul aan met water tot 500 ml.
-
Saus
Laat 40 g boter smelten en roer de bloem erdoor met een klopper.
-
Blus met 500 ml afgekoeld kookvocht en breng al roerend aan de kook.
-
Laat enkele min sudderen zodat de saus dikt. Roer de zure room en de balletjes erdoor en laat even verwarmen.
-
Haal van het vuur. Roer de kappertjes erdoor. Breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zout.
-
Afwerking
Snipper de bladpeterselie fijn. Snij de rode bieten in blokjes. Pel de rode ui en snij in halve ringen.
-
Serveer de balletjes in de saus met geroosterde aardappelen, veldsla, rode biet en rode ui.
-
Werk af met de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven