Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot
Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.
-
Doe in de rijstkoker met eenzelfde hoeveelheid water. Kook gaar.
-
Verwarm de rijstazijn en los de suiker en het zout erin op.
-
Stort de gare rijst in een kom en schep 2⁄3 van het azijnmengsel erdoor. Schep met een spatel door tot het mengsel afgekoeld is.
-
Snij de komkommer met behulp van een dunschiller in 16 linten rondom de pitjes.
-
Doe de rest van de komkommer in de blender samen met de rest van het azijnmengsel en pureer.
-
Snij de sint-jakobsnoten horizontaal middendoor en brand ze af met een gasbrander.
-
Draai een komkommerlint in de bakring en druk de rijst erin. Druppel de komkommerjus erover en dek af met een sint-jakobsnoot.
-
Bestrijk deze met olijfolie en wat citroensap vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven