Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot

Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot

Allergenen

Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.

  2. Doe in de rijstkoker met eenzelfde hoeveelheid water. Kook gaar.

  3. Verwarm de rijstazijn en los de suiker en het zout erin op.

  4. Stort de gare rijst in een kom en schep 2⁄3 van het azijnmengsel erdoor. Schep met een spatel door tot het mengsel afgekoeld is.

  5. Snij de komkommer met behulp van een dunschiller in 16 linten rondom de pitjes.

  6. Doe de rest van de komkommer in de blender samen met de rest van het azijnmengsel en pureer.

  7. Snij de sint-jakobsnoten horizontaal middendoor en brand ze af met een gasbrander.

  8. Draai een komkommerlint in de bakring en druk de rijst erin. Druppel de komkommerjus erover en dek af met een sint-jakobsnoot.

  9. Bestrijk deze met olijfolie en wat citroensap vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.